دزآزما

آموزش بیوشیمی بالینی

آنزیم های SGPT&SGOT

28 آگوست 11

عنوان:آنزیم های SGPT&SGOT

تهیه کنندگان:

مرتضی سعیدی

علی صاحبی

مقدمه

آمینوترانسفرازها انتقال یک گروه آمین ( NH) از یک اسید امینه را به ملکول دیگر بدون آزاد شدن آمونیاک کاتالیز می نمایند، به همین دلیل به آن ها آمینو ترانسفراز می گویند.

 ملکول گیرنده آمین یک اسید کتو(C=O) با اسکلت کربنی شبیه به اسید آمینه می باشد. حاصل فرایند انتقال عامل آمین چنین است که ملکول دهنده گروه آمین تبدیل به یک اسید کتو و کتو اسید گیرنده عامل آمین تبدیل به یک اسید آمینه جدید می شود.

    ادامه مطلب…

تشخیص اختلالات کبدی

24 آگوست 11

عنوان:تشخیص اختلالات کبدی

تهیه کنندگان:

فاطمه السادات کرماجانی

سمیرا کریمی

با آگاهی اﺯ ساختاﺭ کارکرد ﻄبیعی کبد می‌توان بیماری‌های کبد و تظاهر بالینی آنها را درک کرد.توجه به آناتومی کبد، مجاری صفراوی و هپاتوسیت‌ها برای فهم تظاهرات بالینی بیماری‌های کبدی لازم است. خون رسانی دوگانه به کبد که منحصر به کبد است وشامل سیستم وریدی پورت می‌شود کبد را به مشابه یک صافی در سر راه خون وریدی احشای شکمی در اورده‌است. این امر باعث می‌شود که کبد به طور ثانویه به تعدادی از بیماری‌های خارج کبدی مبتلا شود و مکان نسبتاٌ شایعی برای متاستاز تومرهای توپر باشد. به علاوه توجه به آناتومی کبد جهت درک تظاهرات بالینی مهم هیپرتانسیون پورت که از عوارض شایع بیماری‌های مزمن کبدی است و بر اثر تغییر شکل عروق ریز داخل کبدی در نتیجه ایجاد اسکار وبازسازی مجدد به وجود می‌آید بسیار با اهمیت است . در این موارد شواهدی همچون بزرگ شدن طحال وهیپراسپلنیسم و خون ریزی گوارشی و تجمع مایع آسیت و نشانه‌های آنسفالوپاتی پورت سیستمیک وجود دارد.

ادامه مطلب…

مایع آمنیوتیک

23 آگوست 11

عنوان:مایع آمنیوتیک

 تهیه کنندگان:

الهام مه آبادی

فاطمه علی یاری

مقدمه

مایع آمنیون

مایع آمنیون که حجم کلی آن در اواخر بارداری  به 500-2500 میلی لیتر می رسد،در کیسه غشایی بنام حفره آمنیون،که از غشایی به همین نام محصور شده است،جای داشته و اطراف جنین را احاطه می کند.

مجموع تبادلات مایع بین سرم مادری و مایع آمنیوتیک زیاد است(تقریبا 450 ml/h)،بطوری که می توان نتیجه گرفت که معاوضه حجم کامل مایع آمنیوتیک در هر 2تا3 ساعت صورت می گیرد.

  ادامه مطلب…

تومور مارکرها در سرطان سینه

22 آگوست 11

عنوان:تومور مارکرها در سرطان سینه

 تهیه کنندگان:  

 

رخساره كياني فر

نفيسه يوسفي

چکیده:

تومور ماركر ها موادي اغلب پروتييني هستند كه در ادرار يا سرم فرد وجود دارند و توسط تومور و يا بدن فرد در پاسخ به سرطان توليد ميشوند.تومور ماركرها انواع مختلفي دارند برخي در نوع خاصي از سرطان توليد ميشوند وبه اصطلاح اختصاصي اند و برخي در انواع مختلفي از سرطان هاديده ميشوند.البته بالا رفتن سطح تومور ماركر ها هميشه هم نشانه ي وجود سرطان نيست.گاهي توسط سلول هاي سالم و در فرد غير سرطاني و در موقعيت هاي پاتولوژيك ديگر توليد مي شوند.

 

  ادامه مطلب…

آنزیم اسید فسفاتاز

21 آگوست 11

موضوع:آنزیم اسیدفسفاتاز(ACP)

تهیه کننده:معصومه ساکی

مقدمه:فسفاتازهای خون که نام مناسبتر آن فسفومنو استراز یا ارتو فسفریک استر منوهیدرولاز است شامل دو نوع  اصلی  هستند ph مطلوب این فسفاتاز 5 است آلکالن فسفاتازها و اسید فسفاتازها هر یک دارای ایزوآنزیم های مختلفی هستند.اسید فسفات اولین بار در سال 1925 در ادرار یافت شد.مقدارش در ادرار مردان خیلی بیشتر از زنان بود.بزودی مشخص شد که منبع پروستات حاوی مقادیر زیادی از این آنزیم است.نوع دیگری از اسید فسفاتاز در اریتروسیتها و پلاکتها وجود دارد که با نوع پروستات آن تفاوت دارد.

ادامه مطلب…

کاربرد تومور مارکرها

19 آگوست 11

موضوع:کاربرد تومور مارکرها

تهیه کنندگان:

سارا خاکشورنیا

ندا خدامی

خلاصه :

کاربرد تومور مارکر ها

در استفاده از تومور مارکر ها هدف اصلی این است که غربالگری و تشخیص زود هنگام سرطان اتفاق افتد چرا که در این زمان بیشترین احتمال تاثیر درمان وجود دارد .از همین رو تنها تومور مارکر دارای مقبولیت گسترده به عنوان یک غربالگر در مردان (PSA) خواهد بود. سایر تومور مارکر ها یا فاقد ویژگی کافی هستند و یا این که در ابتدای بیماری به قدر کافی افزایش نیافته اند…

ادامه مطلب…

اسیدوز متابولیک

4 آگوست 11

موضوع:اسیدوز متابولیک

 تهیه کنندگان:

علی بهادری وطن خواه

مقدمه:مایعات بدن دارای مقداری اسید و باز هستند که به طور طبیعی با هم متعادل می باشند و نسبتشان ثابت نگه داشته می شود اگر این غلظت اسید و باز نامتعادل شود باعث آسیب به سلول و اختلال در عملکرد سلول می شود. اسید به ماده ای گفته  می شود که بتواندH+از دست بدهد و هر چه بیشترH+آزاد کند قوی تر می باشد روزانه مقدار زیادی اسید از پروسه های متابولیسم و هضم تولید می شود که اسیدی که در اثر متابولیسم تولید می شود که اسیدی که در اثر متابولیسم تولید میشود می تواند فرار یا غیرفرار باشد.

 ادامه مطلب…

هورمون های معدی-روده ایی

3 آگوست 11

موضوع:هورمون های معدی-روده ایی

 تهیه کنندگان:

سکینه سادات سالک

طاهره سعیدی

 چکیده مطالب 

هورمون های گوارشی گروهی از پلی پپتیدها هستند که توسط سلولهای آندوکرین ویژه ای که در معده،روده باریک و بزرگ حضور دارند تولید می شوند.

گاسترین:محل ترشح:از سلولهای جی آنتر معده

تحریک مستقیم گاسترین توسط پپتید های و آمینو اسیدها و تحریک عصبی آن نیز توسط عصب واگ انجام می شود.

3 شکل از این هورمون وجود دارد بزرگ و کوچک و مینی

    ادامه مطلب…

داروهای ضد سرطان

1 آگوست 11

موضوع:داروهای ضد سرطان

داروهای ضدسرطان

رشد غیر قابل کنترل با از دست دادن قدرت تمایز یابی ومعمولا همراه با متاستاز را سرطان گویند.داروهای ضد سرطان وضد نئوپلازی بر علیه رشدهای سرطانی وزیاد به کار میروند .ممکن است دارو درمانی تنها یا همراه با جراحی یا پرتو درمانی صورت گیرد.در برخی موارد تومور های سرطانی خوش خیم هم ممکن است باعث مرگ شود وعلت آن فشاری است که به ارگان های حساس اطراف خود می آورد.دارو درمانی زمانی به کار می رود که تومور منتشر شده باشد .

ادامه مطلب…