دزآزما

آموزش بیوشیمی بالینی
رابطه ی مصرف کلسیم با افزایش ریسک سکته ی قلبی
نویسنده:
29 ژانویه 11

دکتر سعید محرابی متخصص بیماریهای قلب و عروق گفت: پزشکان کانادایی در یک مطالعه بر روی 2500 زن میانسالی که برای جلوگیری از بیماری استئوپروز (پوکی استخوان) روزانه یک عدد قرص کلسیم مصرف می کردند دریافتند این اشخاص پس از یک دوره ده ساله در مقایسه با گروه شاهد (مقایسه) 25 درصد کمتر به بیماری اترواسکلروزیس (تصلب شرائین) و بیماری های ایسکمیک و سکته قلبی مبتلا شدند .
وی افزود: امروزه نقش کلسیم خوراکی بیشتر از انچه که برای جلوگیری از پوکی استخوان موثر است، بعنوان یک مکمل درمانی با ارزش و پیشگیری کننده بیماری های قلب و عروق کاربرد دارد.
دکتر محرابی همچنین گفت: نتایج مطالعات دانشمندان علوم پزشکی نشان می دهد مصرف کلسیم موجب کاهش کلسترول بد خون (ال دی ال) وافزایش چشمگیر کلسترول خوب (اچ دی ال) می شود که این مسئله در کاهش ابتلا به تصلب شرائین و فشار خون بالا موثر است.
این متخصص قلب همچنین درباره مصرف خود سرانه قرص کلسیم هشدار داد و تصریح کرد: با وجود اثار مفید قرص کلسیم در حفظ سلامتی قلب و عروق مصرف این قرص باید کاملا با نظر پزشک باشد و اشخاصی که از بیماری کلیوی رنج می برند و یا میزان فیلتراسیون گلومرولی (جی اف ار) پایینی دارند باید در مصرف این قرص جانب احتیاط را رعایت کنند .
دکتر محرابی مواد غذایی لبنی از جمله شیر و ماست و دوغ و خامه را سرشار از کلسیم توصیف و تاکید کرد: در صورتی که فرهنگ مصرف لبنیات در جامعه بویژه در کودکان و اشخاص سالخورده نهادینه شود و سرانه مصرف ان به میزان مناسبی برسد در آینده مشکلات قلبی و عروقی و نیز بیماری استئوپروز (پوکی استخوان) به طرز چشمگیری کاهش خواهد یافت و از تحمیل هزینه های اضافی درمان و باز توانی بر جامعه جلوگیری خواهد کرد.

کلمات کلیدی مطلب : کلسیم سکته سکته قلبی قلب
برگرفته از سایت پارسی طب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.